Yleistä

Suomen Urheiluliiton puheenjohtajan tervehdys

TERVETULOA 14-15-VUOTIAIDEN SM-KILPAILUIHIN KOKKOLAAN

Yleisurheilun 14- ja 15-vuotiaiden Suomen mestaruuksista kilpaillaan tänä vuonna Kokkolan Kirkonmäen kentällä 6.-8. elokuuta. Kilpailut ovat monelle nuorelle uran ensimmäinen tai ensimmäisiä kilpailuja, joissa otetaan tuntumaa oman ikäluokan valtakunnan tasoon.

Omalta uraltani muistan moniotteluiden ja yksittäislajien onnistuneet tulokset molemmista sarjoista, mutta muistan myös SM-kilpailujen jännittävän, hienon tunnelman sekä oman lajin urheilijat, joista monista tuli sittemmin ystäviä.

Suomalainen yleisurheilu elää nyt vahvaa nousukautta: maaliskuisten Torúnin EM-hallien kolme mitalia ja saivat upeaa jatkoa Tallinnassa alle 20- ja 23-vuotiaiden EM-kilpailussa, joista Suomen joukkueet saalistivat yhteensä kahdeksan mitalia.

Menestys tarkoittaa, että Kokkolan 14- ja 15-vuotiaiden SM-kisoissa kilpailu-uraansa aloittevilla nuorilla on tuoreita esikuvia useissa eri yleisurheilulajeissa menestyvistä suomalaisista.

SM-kilpailujen järjestelyt Kirkonmäen kentällä ovat Kokkolan Veikkojen ja IF Åsarnan osaavissa käsissä. Uskon, että näiden kolmen kilpailupäivän aikana luodaan pohjaa monen tulevaisuuden kotimaisen huippunimen uralle. Vahvoja muistijälkiä on tarjolla myös katsomossa kilpailua seuraaville valmentajille ja vanhemmille.

Lämpimät kiitokset kaikille SM-kilpailujen järjestelyihin osallistuneille ja mitä parhainta menestystä teille nuoret urheilijat!

Sami Itani
Puheenjohtaja
Suomen Urheiluliitto


Euroopan Yleisurheiluliiton kunniapuheenjohtajan tervehdys

Kilpailun osanottajille ja yleisölle,

Korona-pandemia on rajoittanut kaikkia urheilukilpailuja jo yli vuoden ajan. Siksi on erityinen ilo kokoontua 14-15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien SM-kilpailuihin. Kaikkien osanottajien tavoitteena on – kuten aina – saavuttaa hyviä tuloksia, henkilökohtaisia ennätyksiä ja hienoja sijoituksia. Mutta yhtä tärkeätä on kokea liikunnan iloa, joukkuehenkeä ja urheilutoveruutta.

Haluan onnitella Kokkolan Veikkoja, joka osana 100-vuotisjuhlaansa isännöi näitä kilpailuja. Toivotan kaikille osanottajille taisteluhenkeä, joukkuehenkeä ja hyviä tuloksia samalla kun kiitän lämpimästi järjestäviä seuroja, Kokkolan Veikot ja IF Åsarna hyvistä järjestelyistä.

Carl-Olaf Homén
Euroopan Yleisurheiluliiton kunniapuheenjohtaja  


Kokkolan Veikot

Kokkolan Veikot ry on urheilun yleisseura, joka on perustettu vuonna 1921.  Kuluvana vuonna 2021 seura juhlii siis 100 vuotista taivaltaan. Seuran toimintaa johtaa johtokunta, johon kuuluu puheenjohtajan lisäksi kuusi muuta jäsentä. Johtokunta valitsee keskuudestaan seuralle varapuheenjohtajan ja sihteerin.

Seurassa toimii nykyään kuusi eri jaostoa, jotka ovat: yleisurheilu-, hiihto-, nyrkkeily, keilailu-, kuntourheilu- ja soutujaosto. Jäseniä seurassa on tällä hetkellä n. 300.

Lajijaostot vastaavat omasta urheilutoiminnastaan, mutta suuremmat urheilutapahtumat hoidetaan talkootyönä koko seuran voimin. Talkootyön avulla vuosittain toteutettuja tapahtumia ovat olleet lasten yleisurheilu Hippokisat sekä Kokkolan Venetsialaisten aikaan sijoittuva venetsialaismaraton.

Omien isompien tapahtumisen lisäksi seura tekee yhteistyötä myös alueen muiden urheiluseurojen kanssa. Tästä esimerkkinä on juhlavuonna 2021 IF Åsarnan kanssa järjestettävät 14-15 vuotiaiden nuorten yleisurheilun SM kilpailut Kokkolassa.  

IF Åsarna

IF Åsarna perustettiin vuonna 1982 Kruunupyyn kunnan yleisurheilijoitten edustusseuraksi. Sitä ennen yleisurheilijat olivat kilpailleet IK Kronanin, IK Myranin ja TUS:n väreissä. Vuonna 2015 emäseurojen hiihtäjät siirtyivät myös edustamaan IF Åsarnaa kilpailuissa ja siitä lähtien seuralla on ollut kaksi erillistä jaostoa, toinen yleisurheilijoille ja toinen hiihtäjille.

Alkuvuosina seura keskittyi kilpailutoimintaan, kun taas emäseurat huolehtivat junioritoiminnasta. 2000-luvulla IF Åsarna on kehittänyt toimintaansa ja nykyään se huolehtii kaiken ikäisten yleisurheilijoitten harjoittelu- ja kilpailutoiminnasta.

Alavetelin urheilukentällä vuonna 2011 tehdyn peruskorjauksen jälkeen on Åsarna aktiivisesti järjestänyt yleisurheilukisoja. Tässä yhteydessä on seura koonnut ja kouluttanut suuren joukon toimitsijoita. Seura tekee mielellään yhteistyötä lähiseudun seurojen kanssa ja osana tätä yhteistyötä järjestämme yhdessä Kokkolan Veikkojen kanssa 14-15-vuotiaiden SM kisat Kokkolan Kirkonmäen kentällä.

Åsarnan seuratoimijat hoitavat seuran toimintaa täysin vapaaehtoistyönä. Tietyillä henkilöillä on suurempi vastuu varsinkin toiminnan johtamisesta, suunnittelusta ja koordinoinnista, mutta jokaisen jäsenen panos on tärkeä ja arvokas.

IF ÅSARNAs hemsida

KOKKOLAN VEIKOTs hemsida