Aktuellt

#sm1415fm tackar 😁

Höjdfunktionärerna på våra sm1415fm – tävlingar

Ett stort tack till alla de som på något sätt fungerat som funktionärer under det gånga veckoslutet på våra #sm1415fmkokkola – tävlingar. Det går inte att med ord uttrycka den tacksamhet som jag just nu känner. De kunniga och glada funktionärerna gjorde även dessa tävlingar oförglömliga. Från många håll har man tackat oss och de tack orden hör till er. Det var ett nöje att jobba med er. 😁
Ett stor tack också till alla idrottare, tränare, ledare, föräldrar och andra familjemedlemmar som kom på våra tävlingar. Vilka fina prestationer ni gjorde och vilka fina ungdomar ni är. För många var det kanske de första FM tävlingarna och jag hoppas att ni trivdes så pass bra att ni också i fortsättningen vill delta på likadana tävlingar.
Vill också här rikta ett stort tack till våra samarbetspartners. Er insats var värdefull.

Pia Björkqvist
Generalsekreterare för tävlingarna

Löpfunktionärerna på våra sm1415fm – tävlingar

HÄR finns ni alla 😁

Välkommen till Karleby 6-8.8 2021

En hälsning av Karlebys stadsdirektör, Stina Mattila

FM-tävlingar i friidrott för 14-15 åringar i Karleby 6-8.8 2021

Stadsdirektörens hälsning

Bästa idrottare, tävlingsgäster och arrangörer,

Karleby stad erbjuder högklassiga omständigheter för arrangerande av olika typer av idrottsevenemang, både för individuella grenar och för lagsport. I år har vi äran att fungera som arena för FM-tävlingar i friidrott för unga. Under innevarande år har Karleby stad satsat aktiv på att förbättra omständigheterna för friidrott. Initiativtagare har varit de arrangerande idrottsföreningarna som i samarbete med stadens idrottstjänst dragit upp riktlinjer för arbetet.

Karlebyföreningen Kokkolan Veikot, som i år uppmärksammar sin 100-åriga verksamhet i huvudsak i arbetets och idrottens tecken, har Kronobyföreningen IF Åsarna som medarrangör för tävlingarna. Även dessa tävlingar förverkligas tack vare en ansenlig mängd frivilliga, som förtjänar ett stort tack för sin insats i traditionell talko-anda. I år ställer specialarrangemangen för deltagarnas säkerhet särskilda krav på arrangemangen.

Jag hoppas att såväl idrottarna som tävlingsgästerna ger sig tid att bekanta sig med vad staden Karleby kan erbjuda. Badcentret VesiVeijari och stadens många kaféer erbjuder avkoppling efter tävlingar. Jag rekommenderar också att ni bekantar er med fyrön Tankar, en pärla i vår skärgård. Eller varför inte en tur till sanddynerna vid Ohtakari. Karleby är en stämningsfull och internationell, havsnära stad, lätt att komma till och lätt att bli förtjust i.

Jag önskar alla unga idrottare samt deras stöd- och bakgrundstrupper lycka och framgång i FM-tävlingarna. Att vinna är inte det viktigaste, men nog värmer det alltid – liksom välarrangerade och trygga friidrottstävlingar i Karleby i augusti.

Stina Mattila
stadsdirektör

Här kan du läsa hälsningen som pdf.

Nätbekräftning och instruktioner

4.8.2021

Instruktionerna för nätbekräftning hittar du i Tävlingsinfo!


Observera följande!!!!!!

Bekräftning

Bekräftningen bör enligt mästerskapsreglerna göras senast 90 minuter innan grenen början. Bekräftningen kan göras tidigast dagen innan grenen. Bekräftningen för fredagens grenar kan göras tidigast kl. 18.00 på torsdag. Bekräftningen är obligatorisk.

I tävlingarna används nätbekräftning. Ifall det uppstår problem med nätbekräftningen görs bekräftningen skriftligt i tävlingskansliet senast 90 minuter innan grenen börjar.

Den föreningskod som behövs för nätbekräftningen finns i varje idrottares kuvert. Du får den när du anländer.

Tävlingskansliet informerar

4.8 2021

Ifall det är möjligt önskar vi att bara en person från varje förening hämtar tävlandenas kuvert från kansliet. Detta för att undvika rusning och kunna hålla distansen.

TILLÄGG 6.8 2021
Hittegods från kansliet!

Urheilu-Shop Ala-Korpi på plats under tävlingarna

4.8 2021

Urheilu-Shop är på plats under tävlingarna med hela sitt utbud.

Försmak av tävlingsprodukterna – mer på kommande.

Pris 10€.
Pris 10€.

Tävlingarnas tidsschema har uppdaterats

3.8 2021

Förändring till lördag: F14 80 mH börjar 10.20 ja F15 80 mH semifinaler löps 12.35.

Tävlingen finns nu i Tuloslista

2.8 2021

Tävlingen är nu öppnad i Tuloslista. Länken i Tävlingsinfo – Resultat.


Stark rekommendation att använda ansiktsmask

1.8 2021

På grund av den försämrade coronasituationen rekommenderar vi STARKT att alla idrottare ska använda ansiktsmask i Call Room. Ifall man glömmer ansiktsmasken kan man få en vid ingången till Call Room.

Ifall idrottaren vill kan hen använda ansiktsmask också vid prestationsplatsen. Vi rekommenderar också att man använder ansiktsmask då man rör sig på tävlingsområdet.

Uppdaterat tidsschema

1.8 2021

Ett uppdaterat tidsschema finns nu i Tävlingsinfo och Tidsschema.

Instruktioner kring corona situationen

29.7 2021

Corona läget har försämrats nästan i hela landet under de senast veckorna och vi följer noga med hur situationen förändras dagligen.

Situationen i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt Soite är för tillfället bra och området ligger på basnivån. Du kan följa med situationen i Soite HÄR. Bakom länken hittar du också informationen om rekommendationerna i Soite.

För att förebygga spridningen av corona bör vi alla iaktta följande:

  • Om du har symtom, stanna hemma och sök dig till test i ett tidigt skede och också om du har endast lindriga symtom
  • Använd mask
  • Tvätta dina händer och använd handdesinficeringsmedel flitigt
  • Hosta i ärmen eller i en näsduk
  • Håll ett avstånd (2 meter!) till andra människor
    Soites instruktioner

Följ med våra hemsidor för att hålla dig uppdaterad på hurudana instruktionerna är under tävlingsdagarna.

Strul i betalningsförbindelserna

28.7 2021

Problemen men nätbetalningen i Kilpailukalenteri är nu åtgärdade MEN ifall du anmält dig innan nätbetalningen fungerade bör du betala din anmälningsavgift (18€/gren) till följande konto: FI46 5162 0020 3623 34 / Kokkolan Veikot ry.

LÄS

23.7 2021

SUL:s ordförandes Sami Itanis hälsning under fliken Media – Arrangörsföreningarna.

Hundar och katter 😁

20.7 2021

Man får inte ta hundar eller katter in på tävlingsområdet! Det har kommit förfrågningar och vi utredde ärendet. Svaret var ett klart nej.

Precisering i tävlingsinfo

20.7 2021

Tävlingsnumror

Idrottarna använder samma tävlingsnummer i alla grenar. Tävlingsnumrona samt säkerhetsnålen delas ut med övrigt tävlingsmaterial i tävlingskansliet.

Tävlingsnummern bör fästas på tävlingsdräkten och den får inte vikas. I alla hoppgrenar kan man fästa numret endera på bröstet eller på ryggen. I längdhopp och tresteg är det ändå önskvärt att numret fästs på bröstet. I andra grenar både på bröstet och på ryggen.

Tävlingnumrorna granskas vid upprop (calling) så det är bra att fästa den innan man kommer till upprop. Man behöver inte returnera tävlingsnumret.

När du hämtat tävlingsnumret betyder det inte att nu har bekräftat – bekräftningen bör ALLTID ske enligt de ovan nämna instruktionerna.

Uppdatering till tävlingsinfo

16.7 2021

Egna kastredskap och stavar bör lämnas in för granskning senast 120 minuter (två timmar) innan den i tidsschemat angivna tiden för grenens start. Granskningen av kastredskap sker i servicehuset som ligger bakom bortre långsidan i närheten av 300m:s starten. Arrangörerna för de vid granskning godkända kastredskapen och stavarna till tävlingsplatsen innan uppvärmningen på plan startar.

Man får ha maximalt 2 kastredskap per idrottare.

I samband med att du för dina egna redskap för granskning, ta med en ifylld blankett för granskning av redskap. Blanketten fås från tävlingskansliet.

Här finns en lista på arrangörernas kastredskap.

13.7 2021

Kula 3 kg; Nelco / 90 mm, Nelco / 97 mm, 108 mm.

Kula 4 kg; Nelco / 95 mm, 100 mm, 104 mm.

Diskus 750 g; ATE HI-Spin, ATE Twister

Diskus 1000 g; Nelco Challenger, Nelco Olympia Super-Spin

Slägga 3 kg; Polanik /91 mm

Slägga 4 kg; Polanik /95 mm

Spjut 400 g; Nordic Sport Comet, Nemeth, Nemeth Special

Spjut 600 g; Nemeth Standard 70, Nemeth Standard 50, Flying Finn Competition

Uppdatering till tävlingsinfo

13.7 2021

I grenar där tävlandena avslutar på samma resultat ordnas inga omtagningar. Medaljerna, mästerskapet inkluderat, kommer att delas mellan de involverade.

Löpning

Sprint sträckorna 100 – 400 och häcklöpning. Försöken och finalen löps på de utsatta tiderna. Ifall semifinalen uteblir faller de bort från tidsschemat.

800 m löps som direkt final och vid behov i flera heat enligt ranking. Maksimalt 12 löpare per heat.

Samma förfarande vid 1500 m hinder och 2000 m som vid 800 m. Maksimalt 19 löpare per heat.

I juli öppnar vi en webshop där ni kan köpa matbiljetter och tävlingsprodukter.

Provtillfälle för funktionärskläder på Kyrkbackens plan under förtävlingarna 21.6 2021.

GRENPROGRAMMET FÖR TÄVLINGARNA

Fredag 6.8
P14 och P15
300m häck
1500 m hinder
3000m gång
tresteg
slägga
F14 och F15
300 m häck
1500 m hinder
3000 m gång
stav
spjut
Lördag 7.8
P14 och P15
100 m
800 m
100 m häck
höjd
längd
kula
spjut
F14 och F15
100 m
800 m
80 m häck
längd
kula
slägga
Söndag 8.9
P14 och P15
300 m
2000 m
stav
diskus
F14 och F15
300 m
2000 m
höjd
tresteg
diskus